sprawdzone przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Babeczki z czereśniami

Wspomnienie letnich dni. Mięciutkie wilgotne babeczki ze sporą ilością czereśni. Znacie smak ciasta maślankowego? Lubicie je? Jeśli tak, to te babeczki na pewno przypadną Wam do gustu.





Babeczki z czereśniami

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 25 dag czereśni
  • 1 szklanka maślanki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania babeczek

Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu zmiksować jajko z maślanką i olejem. Dodać suche składniki oraz umyte i wydrylowane czereśnie, wymieszać.

Ciastem napełnić do 3/4 wysokości wyścielone papilotkami foremki na babeczki. Piec ok. 25 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C. Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem.



Smacznego:)

czwartek, 14 września 2017, andzia-35

Polecane wpisy

  • Leniwe z kaszą manną

    Uwielbiam dobre leniwe. Te z dodatkiem kaszy manny i masła są wyjątkowo pyszne i delikatne... Przepis z książki "Apetyt na życie" K. Strasburgera.  Leni

  • Serniczki z truskawkami i migdałową kruszonką

    Pyszne mini serniczki, które cieszą nie tylko podniebienie, ale i oko:) To przykład przepisu na sernik dla niezbyt wprawnych gospodyń - tu nie ma co się nie uda

  • Muffiny z rabarbarem i orzechami

    Połączenie doskonałe: kwaśny rabarbar, karmelowa słodycz cukru trzcinowego i chrupkość orzechów.  Muffiny z rabarbarem i orzechami Składniki: 1 i 1/2 sz

Komentarze
2017/09/15 07:58:12
oo taką babeczkę to bum sobie zjadła
Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
Pyszne jedzonko

Wypromuj również swoją stronę Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi