sprawdzone przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Dorada z marynowaną cytryną i czosnkiem

Moja ulubiona wersja pieczonej dorady. Kwaskowe i słone cytryny doskonale podkręcają smak białego, delikatnego mięsa ryby.

Przepis pochodzi z książki "Hummus, za'atar i granaty" autorstwa samar Khanafer.



Dorada z marynowaną cytryną i czosnkiem

Składniki:

  • 2 dorady
  • 1 marynowana cytryna
  • 1/2 główki czosnku
  • sól
  • oliwa z oliwek

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Rybę czyścimy i lekko smarujemy oliwą z oliwek, solimy. Do środka wkładamy marynowaną cytrynę pokrojoną na mniejsze części oraz czosnek rozgnieciony w łupinach.

Pieczemy 20 - 25 minut. Podajemy na gorąco z chlebem, ryżem lub domowymi frytkami.

Smacznego:)

środa, 21 czerwca 2017, andzia-35

Polecane wpisy

  • Sałata ze smażonym halloumi

    Lekka i zarazem pożywna sałatka, w sam raz na obiad w upalny dzień, sycącą, zdrową przekąskę czy lunch w pracy. Mleczny, delikatny posmak halloumi idealnie wspó

  • Żeberka po chińsku

    Przepyszne mięso. Idealnie doprawione. Aromatyczne. Lekko skarmelizowane. Takie jakie uwielbiam. Często podaję je w towarzystwie makaronu ryżowego lub sojowego

  • Pasztet z cukinii i mięsa

    Pasztet mięsny w nieco innej odsłonie:) Dużo lżejszy od tradycyjnego, bardziej kolorowy. W zależności od tego jakiego sera zdecydujecie się użyć, za każdym raze

Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
Pyszne jedzonko

Wypromuj również swoją stronę Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi