sprawdzone przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Babeczki bananowe

Te babeczki maja same plusy - są pyszne, zachowują świeżość nawet na drugi dzień po upieczeniu, są szybkie i proste w wykonaniu, pięknie pachną i ładnie wyglądają na talerzu.

Jeśli nie dostaniecie płatków kokosowych, zastąpcie je wiórkami - też będą pysznie smakować:)

Babeczki bananowe

Składniki:

  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 180 g jogurtu bananowego
  • 3 dojrzałe banany
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g płatków kokosowych + do dekoracji
  • 150 ml kremówki
  • 2 - 3 łyżki cukru pudru

Masło ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajka, jogurt, rozgniecione banany, wymieszaj. Na koniec wsyp mąkę, proszek do pieczenia i płatki kokosowe, jeszcze raz wymieszaj. Przełóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami i piecz ok. 30 minut (180 st.C). Ostudzone babeczki udekoruj śmietana ubitą z cukrem pudrem. Obsyp płatkami kokosowymi.

poniedziałek, 14 listopada 2016, andzia-35

Polecane wpisy

  • Rocky road brownie cheesecake

    Ciężkie, raczej mało słodkie brownie z lekko kleistym wierzchem i chrupiącym akcentem w postaci ulubionych batoników (polecam tu szczególnie wszelkie karmelowe

  • Dyniowe blondie z białą czekoladą i orzechami

    Ciężkie, wilgotne, bezproblemowe w wykonaniu ciasto. Idealne do filiżanki ulubionej mocnej kawy czy kubka zimnego mleka. Przepis Beaty Lipov .  Dyniowe

  • Babeczki figowe

    Proste i szybkie w wykonaniu babeczki dla wielbicieli fig. Idealne na leniwe popołudnia - bo, najlepiej smakują podgryzane niespiesznie w towarzystwie kawałka

Komentarze
2016/11/14 16:36:02
super mufinny
Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
Pyszne jedzonko

Wypromuj również swoją stronę Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi