sprawdzone przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Coleslaw z granatem i rodzynkami

Zdecydowanie jedna z moich ulubionych surówek! Soczysta, aromatyczna (dzięki kolendrze), kolorowa. Idealna do wieprzowiny, zarówno pieczonej na grillu jak i duszonej w ciężkich tłustych sosach. Co ważne: smakuje dzieciom i jest dość szybka w wykonaniu.



Coleslaw z granatem i rodzynkami

Składniki:

  • 1/2 małej kapusty czerwonej (ok. 200 g)
  • 1/2 małej kapusty białej ( ok. 200 g)
  • 2 łyżki pestek z granatu
  • 2 garści rodzynek sułtańskich
  • 1 marchewka
  • sok z 1/2 limonki
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • świeża kolendra
  • sól, pieprz

Kapustę cienko poszatkować, wrzucić do miski. Dodać marchewkę utarta na tarce o dużych oczkach. Wszystko skropić sokiem z limonki. Dodać ziarenka granatu i rodzynki, wymieszać. Następnie dodać majonez, śmietanę, poszatkowaną świeżą kolendrę, doprawić solą i pieprzem i ponownie wymieszać dokładnie. Gotową sałatkę schłodzić przed podaniem.

 

źródło

wtorek, 07 czerwca 2016, andzia-35

Polecane wpisy

  • Dorada z marynowaną cytryną i czosnkiem

    Moja ulubiona wersja pieczonej dorady. Kwaskowe i słone cytryny doskonale podkręcają smak białego, delikatnego mięsa ryby. Przepis pochodzi z książki "Hummus,&#

  • Sałata ze smażonym halloumi

    Lekka i zarazem pożywna sałatka, w sam raz na obiad w upalny dzień, sycącą, zdrową przekąskę czy lunch w pracy. Mleczny, delikatny posmak halloumi idealnie wspó

  • Żeberka po chińsku

    Przepyszne mięso. Idealnie doprawione. Aromatyczne. Lekko skarmelizowane. Takie jakie uwielbiam. Często podaję je w towarzystwie makaronu ryżowego lub sojowego

Komentarze
2016/06/07 21:29:08
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa taki to mus zrobić
-
2016/06/09 09:50:17
uwielbiam tą surówkę a Twoja wersja bardzo mi sie podoba
Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
Pyszne jedzonko

Wypromuj również swoją stronę Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi