sprawdzone przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Jabłecznik włoski

Ciasto,które zawsze się udaje.Polecam.

jabłecznik włoski

Jabłecznik włoski

Składniki:

 

  • 6 jabłek
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jaja
  • 2 szklanki maki
  • po łyżeczce proszku do pieczenia i sody
  • szklanka pokrojonych bakalii

 

Jabłka pokroić w kostkę,zasypać cukrem,dodać bakalie i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Następnie wbić jaja,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą.Wszystkie składniki wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.

Smacznego!

piątek, 26 września 2008, andzia-35

Polecane wpisy

  • Torcik pokrzywowo - kokosowy z polewą czekoladową

    Ten prosty torcik bardzo zasmakował mojej 8 - letniej Córce. Prosty, bo przygotowuje się go podobnie jak muffiny, wystarczy zmieszać w jednej misce składniki su

  • Dyniowe leniwe w sosie śmietanowo - waniliowym

    Leniwe - puch. Miękkie, leciutkie, rozpływające się w ustach - w dodatku słoneczne! Idealnie komponują się z bardzo słodkim sosem z kremowej śmietany, pachnącym

  • Mieszanka musli domowej roboty

    Każdy z Was może stworzyć swoją ulubioną mieszankę. Orzechy laskowe zastąpić innymi - ulubionymi, oprócz rodzynek, jabłek i moreli warto dorzucić także chociażb

Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
Pyszne jedzonko

Wypromuj również swoją stronę Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi