sprawdzone przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Jabłecznik włoski

Ciasto,które zawsze się udaje.Polecam.

jabłecznik włoski

Jabłecznik włoski

Składniki:

 

  • 6 jabłek
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jaja
  • 2 szklanki maki
  • po łyżeczce proszku do pieczenia i sody
  • szklanka pokrojonych bakalii

 

Jabłka pokroić w kostkę,zasypać cukrem,dodać bakalie i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Następnie wbić jaja,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą.Wszystkie składniki wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.

Smacznego!

piątek, 26 września 2008, andzia-35

Polecane wpisy

  • Babeczki figowe

    Proste i szybkie w wykonaniu babeczki dla wielbicieli fig. Idealne na leniwe popołudnia - bo, najlepiej smakują podgryzane niespiesznie w towarzystwie kawałka

  • Sernik z Kasztankami

    Jeśli lubicie Kasztanki i ciężkie polskie serniki, to ten sernik będzie dla Was idealną propozycją. Ciężki, w sam raz wilgotny, z wyraźnym akcentem czekoladowym

  • Babeczki bananowe

    Te babeczki maja same plusy - są pyszne, zachowują świeżość nawet na drugi dzień po upieczeniu, są szybkie i proste w wykonaniu, pięknie pachną i ładnie wygląda

Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
Pyszne jedzonko

Wypromuj również swoją stronę Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi